Norikos julförberedelser

Tänk så fort tiden gått denna höst. Idag är det bara en vecka kvar till julafton! Hemma hos Noriko pågår julförberedelserna för fullt. I helgen kommer vi att koka knäck med havssalt, baka pepparkakor i form av sälar och sjöhästar och slå in julklappar.

Norikos julklapp
Norikos julklapp dekorerad med en pepparkaksform i form av en sjöhäst

Norikos julklappstips

I Norikos ögon är Årets julklapp alltid en bok – om havet, så klart! Det finns få bättre och enklare sätt att sprida kunskap och passion för havet än genom böckernas värld. Förutom vår alldeles egna, älskade barnbok ”Noriko på äventyr i tången” har vi fått flera nya favoriter denna höst. Alla kommer de att ligga under granen i år och överraska nära och kära. Här tipsar vi dig som kanske ännu vill komplettera med en fin julklapp! Alla sakerna finns att köpa i Norikos Lilla havsbutiken, där fem kronor för varje order går till Naturskyddsföreningens arbete för havet. Många av böckerna finns också på biblioteket samt i andra bokhandlar och affärer. Om man inte vill köpa en sak kan vi tipsa om att ge bort en gåva till Naturskyddsföreningens viktiga arbete. Lycka till med de sista julklappsinköpen!

Plocka tång & strandväxter

Känner du någon som är intresserad av mat, natur och hälsa? Då är detta den ultimata julklappen! Tång är framtidens mat – gott, hälsosamt och klimatsmart. I den här klappen hittar du den splitternya, inspirerande boken ”Plocka tång & strandväxter” tillsammans med Tångkullans goda tångsalt och den underbara tvålen ”Tång & Kaffe” från Smögens tvålbruk. Du hittar bokentångsaltet och tångtvålen här!

Plocka tång och strandväxter
Den inspirerande boken ”Plocka tång och strandväxter” med tångsalt och tångtvål

Det farliga djupet

En perfekt julklapp till det havsintresserade barnet är det spännande havsäventyret ”Det farliga djupet” där du som läsare bestämmer hur det ska gå för torsken – huvudpersonen i dramat. På paketet binder du fast en oemotståndlig pepparkaksform i form av en torsk. Här hittar du boken och kakformen!

Det farliga djupet
”Det farliga djupet” med en pepparkaksform i form av en torsk

Teckna och måla havets djur

Här är julklappen för barn, ungdomar och vuxna som älskar havet och att skapa: Annika Rockströms vackra och inspirerande bok ”Teckna och måla havets djur” samt pepparkaksformar med djur du lär dig måla i boken. Här hittar du boken och kakformar som valhaj och säl, som är roliga att binda vid paketet.

Teckna och måla havets djur
Den vackra boken ”Teckna och måla havets djur”

Fler julklappstips

Det finns många sätt att sätta havet på agendan. Varför inte baka pepparkakor i havsformar föreställandes krabbor, torskar, sälar eller valar? Eller välja en fikabricka med havsmotiv eller vackra tångruskor på?

Pepparkaksformar i form av havet
Gör egna pepparkakor i form av en krabba, val, torsk, säl, sjöstjärna, fiskmås, haj och sjöhäst

Noriko önskar dig en riktigt god jul

Nu har du fått en inblick i Norikos julförberedelser. Vi hoppas att du får en riktigt lugn och skön jul och får ladda batterierna inför ett spännande, nytt år. Vi tackar dig för att du följt med oss under våra äventyr år 2021 och ser fram emot att få dela allt spännande som kommer under år 2022!

Lämna ett svar

%d