Boken

I juli 2020 ges boken ”Noriko på äventyr i tången” ut!

Boken och e-boken ges ut på svenska via Visto förlag inom ramen för forskningsprojektet Seafarm. Boken kommer att kosta 130 kr plus frakt, om du beställer den direkt via oss. Den kommer också att finnas tillgänglig via förlagets hemsida, adlibris, bokus, bibliotek, Havets hus med mera.

Kontakta oss om du vill förbeställa eller sälja boken!

Tång är hetare än någonsin

Tång – stora alger i havet – är hetare än någonsin. Inte bara spelar de en allt större roll som livsmedel och energikälla, de kan också begränsa klimatförändringarna och övergödningen samt öka den biologiska mångfalden i havet.

Äntligen en barnbok med fakta om tång!

Idag finns ingen barnbok som handlar om tång – det bestämde vi oss för att ändra på! Vi ville baka in fascinerande fakta i en medryckande berättelse med vackra bilder, där läsaren får följa med på spännande äventyr tillsammans med en god vän – och där föddes Noriko. Med värme och glimten i ögat tar hon läsaren i handen och bjuder in till världen under vattenytan. Av bara farten lär man sig massor av roliga saker om tång och att känna igen de vanligaste sorterna! Efter att ha läst boken kan man enkelt briljera med sina nya kunskaper på stranden. 

Fantasi och skapande

Som en röd tråd genom boken uppmuntras läsaren inte bara till nya faktakunskaper utan också till eget skapande och fantiserande, som i följande stycke:

”Och namnen de kan ha, de ger mig så roliga bilder i huvudet att jag blir alldeles glad. Tänk dig en julgransalg, en olivslemming, en slemklumping eller en ostrontjuv! Ja, några sorter heter faktiskt så! Det finns också tång som kallas krulltrassel, korvsnöre och gyllenskägg. Ibland plockar jag fram färgglada pennor och ritar fantasibilder av hur jag tror att de ser ut. Tror du att det hänger en stjärna i toppen av julgransalgen? Och tror du att ostrontjuven verkligen stjäl ostron? Då kanske Polis Gyllenskägg kommer efter och jagar honom!”


Vill du förbeställa boken eller bli återförsäljare?


%d bloggare gillar detta: