Tångsafari

Här lägger vi ut datum för Norikos tångsafari, workshops i marinbiologi och guidade turer som vi planerar framöver. Varmt välkommen att kontakta oss om du vill boka ett event för dig och din förening, familj eller vänner! Vi kommer också gärna ut till er skola eller strand och håller i kreativa, lärorika och inspirerande workshops.

Marinbiolog Marie Lenngren

Tångsafari för allmänheten

Gratis

Vi samarbetar med många olika aktörer för att erbjuda tångsafari gratis för allmänheten. I juni anordnade vi en tångsafari på Askimsbadet tillsammans med Göteborgs naturhistoriska museum. I augusti ledde vi en tångsafari på Årnäsudden för Länsstyrelsen Halland. Tillsammans letar vi efter tång och smådjur, får prova vadarstövlar och lära oss massor om havet. Du kommer att stöta på musslor, snäckor, havstulpaner, kräftdjur och så klart mängder av spännande tång! Kommande tillfällen annonseras här och på våra kanaler i Facebook och Instagram.

Bild på material vid en exkursion till stranden: håvar, hinkar och böcker

Tångsafari för skola

2h, 1000 kr

Låt oss utforska vad som finns på stranden, i hällkaren och vattenbrynet! Vi kommer att hitta alltifrån tång, musslor och snäckor till kräftdjur, havsborstmaskar och maneter. En marinbiolog håller i tångsafarin och medför allt material.

Lektion i marinbiologi i klassrummet

Tång i klassrummet

2h, 1000 kr

Tillsammans utforskar vi tång i klassrummet. Ni får lära er de vanligaste arterna, hur man kan räkna ut tångens ålder och varför vissa tångsorter har flytblåsor. Därefter smakar vi på noriblad, ritar av tång och strandfynd och trollar med tångens färg. Som avslutning lär vi oss hur man pressar alger, gör fina tångvykort och startar ett eget herbarium. En marinbiolog håller i workshopen och medför allt material.

Tavlor och målarfärg när vi skapar konst vid havet

Konst och hav

2-3 h, 250 kr pp

Vi utforskar vad vi hittar på stranden och i havskanten. Därefter väljer vi ut några motiv som vi vill måla och har en konstworkshop. Vi som håller i workshopen är en marinbiolog och en bildlärare. Vi tar med allt material som behövs!

Kammussla Pecten maximus

Yoga och hav

2-3 h, 250 kr pp

Tillsammans utforskar vi vad vi hittar på stranden och i havskanten. Därefter har vi ett skönt yogapass. Vi som håller i workshopen är en marinbiolog och en yogalärare. Självklart tar vi med allt material som behövs!


Vill du boka en tångsafari?

Kontakta oss!

%d bloggare gillar detta: