Höst vid havet

Visst är det något alldeles särskilt med höstens ankomst och höst vid havet? Efter sommarens sol, klarblå himmel och många intryck saktar tiden liksom in lite grann. I naturen sänks tempot. Luften blir friskare och man kan ta djupa andetag. Det är en tid som gjord för att landa, för reflektion och eftertanke. Med detta kommer också möjlighet till nystart. Vad vill vi med det kommande året? Vad är viktigt för mig och vad vill jag fokusera min energi på?

Blommande kaprifol vittnar om sensommar och höstens ankomst

Samla tankarna vid havet

Det finns få bättre sätt att samla kraft och tankar än att gå en bit längs havet. Låta blicken vila på horisonten, smeka de grå klipporna och drömma sig bort över havets vidder.

Kaprifol, ljung och nypon

När man går längs havet finns det spännande saker att upptäcka både i vattnet och längs klipporna. I vattnet märker man att sommarsäsongen börjar ta slut. Nervtången har tappat det mest av sina vackra blad och det är bara basen och ribborna som finns kvar. Den skira havssallaten är svår att upptäcka, men sågtången, blåstången och snärjtången finns fortfarande i överflöd. Just nu är det fantastiskt vackert också vid strandkanten, med blommande kaprifol och ljung, knallorange rönnbär och djupröda nypon.

Blommande kaprifol
Få saker slår ett blommande ljungfält på hösten

Norikos höst

I höst kommer Noriko att fokusera på uppföljaren till den första boken. Det blir ett hisnande äventyr bland alla djuren som lever i tången. Många havspromenader kommer det också att bli, för att följa varje skiftning i årstidernas växlingar.

Färgsprakande rönn
Djupröda nypon

Vad bjuder din höst på?

Den nya årstiden bjuder på nya möjligheter. Kanske du vill börja vinterbada, springa längs havet, skriva på en bok, lära dig mer om tång, skåda fåglar eller meditera? Oavsett vilket så önskar vi dig lycka till med just dina projekt, en riktigt fin start på hösten och många härliga höstpromenader i naturen!

Lämna ett svar

%d