Norikos tångsafari på Årnäsudden

Vilken sommar vi haft! Hoppas att ni alla haft möjlighet att njuta av det sköna vädret, många bad och mycket tång! Nu är Noriko i full gång med att planera höstens tångäventyr. På lördag den 21/8 2021 är det dags för en ny, spännande tångsafari. Denna gång besöker Noriko den vackra Årnäsudden, strax norr om Varberg.

Norikos tångsafari på Årnäsudden
Den vackra stranden på Årnäsudden innehåller både sand och klippor med stor artrikedom

Vi träffas kl. 14 vid parkeringsplatsen och tar en kort promenad till stranden för att utforska det som kommit upp ur havet. Turen tar upp till två timmar, beroende på väder och vind. Vi kommer också att leta strandfynd, trolla med tångens färg, räkna ut dess ålder och smaka på den. Ta gärna med badkläder och fika!

Gratis tångsafari i samarbete med Länsstyrelsen Halland

Norikos tångsafari på Årnäsudden anordnas i samarbete med Länsstyrelsen Halland och är gratis. Man behöver inte anmäla sig, det är bara att komma. Om du undrar över något, tveka inte att kontakta oss!

Blåmussla på tångbädd
Blåmusselskal i form av ett hjärta, på en bädd av sågtång, gaffeltång och ålgräs

Den vackra Årnäsudden

Årnäsudden är ett oerhört vackert naturreservat. Det är ett typiskt halländskt kustreservat med småväxta enar, lila ljungängar, grå hällar och vackra strandängar. Med hjälp av betande kor och får samt bränning gynnar man en artrik flora och fauna med flera ovanliga arter. Man kan skåda färgstarka lavar på klipphällarna och vadarfåglar såsom rödbena, tofsvipa och större strandpipare på de betade strandängarna. Redan i vintras var Noriko på Årnäsudden och spanade tång och konstaterade då att vi måste hit igen. Nu i augusti, när ljungen lyser lila mellan de grå klipphällarna, är det magiskt vackert.

Årnäsuddens vackra ljunglandskap
Det vackra ljunglandskapet på Årnäsudden

Välkommen på Norikos tångsafari på Årnäsudden!

Varmt välkommen att följa med oss på tångsafarin på lördag. Vi önskar dig en fin start på hösten med färgsprakande höstlöv, uppfriskande havspromenader och nya äventyr!

Lämna ett svar

%d