Norikos bok ges ut på norska

Noriko åker till Norge

Gratulerer med dagen! Idag firar vi Norges nationaldag med att meddela att Norikos bok nu kommer att ges ut på norska! ”Noriko på eventyr i tangen” beräknas att ges ut i juni 2021, exakt ett år efter att Visto förlag gav ut boken på svenska. Den är översatt och ges ut av våra kära kollegor på Ting med tang i Norge. 

Noriko välkomnar dig på norska

Vi kan inte få nog av att läsa texten på norska och är fullkomligt förtrollade av det vackra norska språket. Här bjuder vi på ett smakprov av den första delen av Norikos välkomstdikt:

”Tenk at du kom hit
akkurat i dag
slik at jeg kan fortelle deg
om når frosten står som tusen diamanter og gnistrer i sagtangens tenner
om når tarmgrønsken bobler av latter
sånn at det kiler i hele magen
og slik at blæretangen kan si poff! og sprute vann på nesen din!” 

Norikos vän tarmtången

Tarmtång Ulva intestinalis

Och här beskriver Noriko sin vän tarmtången: ”Jeg synes at tarmgrønsken er utrolig vakker. Nesten selvlysende, gjennomsiktig grønn. Noen ganger, når jeg ikke har besøkt den på en stund, er den nesten sint knallgrønn. Men den er ikke langsint, og det er jo veldig bra! Så snart solen titter frem blir den i bedre humør og begynner å skimre i alle mulige grønne nyanser”.  

Norikos bok snart tillgänglig på norska

Just nu befinner sig boken för grafisk formgivning på Visto, som gett ut Norikos bok på svenska och är fantastiskt duktiga. Texten har finputsats av skickliga korrekturläsare på Denker Media och strax är det dags för boken att skickas till tryckeriet. Vi hoppas att kunna börja sälja boken på norska i juni!

Tack kära Anne-Lise og Bjørn Viken på Ting med tang för att ni översatt vår text med så mycket omsorg och kärlek. Vi ser fram emot att fira att Norikos bok ges ut på norska och boksläppet med er och alla Norikovänner i sommar!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: