Välkommen virkade Noriko!

Noriko på äventyr i tången
Virkade Noriko på äventyr i tången

Häromveckan fick vi hem vår älskade Noriko, handvirkad av den otroligt duktiga hantverkaren Sussi Rosdahl. Noriko har en söt grön hatt, en praktisk ryggsäck att samla strandfynd i och självklart en bit sockertång i högsta hugg. Varmt välkommen virkade Noriko!

Noriko med ryggsäck
Norikos ryggsäck är perfekt att samla strandfynd i

Noriko på äventyr i tången

För att välkomna Noriko ordentligt gav vi oss genast iväg till stranden för att gå på äventyr i tången. Genast hittade vi vackra exemplar av både sågtång, med sina fina sågtandade kanter, och ektång med avlånga flytblåsor!

Noriko med sågtång och ektång
Noriko med sågtång och ektång

Norikos boktips om tång

När man ska ut och spana efter tång kan det vara spännande att ha med sig lite böcker, både för att ta reda på tångarterna heter och hitta spännande fakta om dom. Noriko och tånghunden Harry är överens: vi går ingenstans utan den egna boken ”Noriko på äventyr i tången”, där man lär sig de vanligaste arterna av svensk tång med humor och äventyr!

Noriko och tånghunden Harry läser Noriko på äventyr i tången
Tånghunden Harry och Noriko visar ett uppslag om sågtång i ”Noriko på äventyr i tången”
Noriko på äventyr i tången
Noriko på äventyr i tången

Det finns fler böcker som Noriko knappt klarar sig utan. En av dem är den fenomenala ”Tångguiden”, som är helt vattentät och översiktligt visar hur man skördar och tillagar de vanligaste arterna av tång.

Noriko på äventyr i tången med Tångguiden
Noriko med Tångguiden
Noriko läser om sågtång i Tångguiden
Noriko läser om sågtång i Tångguiden

Sist men inte minst vill Noriko rekommendera en helt fantastisk bok som kom ut alldeles nyligen: ”Plocka tång & strandväxter” av tångdykerskorna och experterna Linnéa Sjögren och Karolina Martinson. En pärla som beskriver hur man plockar och tillagar tång och strandväxter, inklusive massor av spännande fakta och ljuvliga recept!

Noriko läser Plocka tång & strandväxter
Noriko med en av hennes favoritböcker, ”Plocka tång & strandväxter”
Noriko läser om sågtång i "Plocka tång & strandväxter"
Noriko läser om sågtång i ”Plocka tång & strandväxter” och drömmer om goda måltider

God tånglycka!

Nu börjar den riktiga tångsäsongen sätta fart. Vackra tångexemplar börjar dyka upp på stranden och snart får vi äntligen se den skimrande gröna havssallaten och rörhinnan igen. Vi önskar er god tånglycka på vårens tångäventyr!

Lämna ett svar

%d