Torsdagen den 5 november var svensk tång på nytt kvällens TV-stjärna. Mästerkocken Paul Svensson, som specialiserat sig på vegetarisk matlagning, skulle i kvällens avsnitt av ”Den gröne slaktaren” utmana en internationell sushimästare i bästa sushirätt.
Paul Svensson fick hjälp av eminenta tångdykaren Linnéa Sjögren på Catxalot att samla in nyskördade plantor av bland annat rörhinna (tarmtång), karragenalg, purpurtång och sockertång längs den skånska kusten. ”Vad vackert!” utbrast programledare Anne Lundberg när hon fick se den praktfulla skörden (se klipp från filmen nedan). Paul Svensson blev också inspirerad och utropade ”Jag ska bli tångdykare!”.

Därefter tog matlagningen vid. Genom att mixa 2 delar purpurtång, 1 del rörhinna och lite karragentång lyckades Svensson och Lundberg skapa imponerande noriark.

Vem vann tävlingen – Paul Svensson med svensk tång eller den internationella sushimästaren med japanska råvaror? Det avslöjar inte Noriko, som dock var mycket nöjd med resultatet…
Sån trevlig film!!! Om sushi!!!!
Skickat från min iPhone