Workshops

Här lägger vi ut de workshops och guidade turer som vi planerar framöver. Varmt välkommen att kontakta oss om du vill boka en workshop med tångtema för dig och din förening, familj eller vänner! Vi kommer också gärna ut till er skola eller strand och håller i kreativa, lärorika och inspirerande workshops.

Bild på Marie Lenngren, ledare av workshops i marinbiologi

Workshop på Åsa Vita Sand

150 kr för vuxna, 75 kr för barn

I vår kommer vi att anordna två workshops på Norikos favoritstrand Åsa Vita Sand. Man anmäler sig via Studieförbundet Vuxenskolan och kan välja mellan två lördagar: 15 maj 2021 och 29 maj 2021. Tillsammans letar vi efter tång och smådjur i tångbäddarna på stranden och i det grunda vattnet längs klipporna och stranden. Du kommer att stöta på musslor, snäckor, havstulpaner, kräftdjur och så klart massor av spännande tång!

Bild på material vid en exkursion till stranden: håvar, hinkar och böcker

Strandbesök för skola

2h, 1000 kr

Låt oss utforska vad som finns på stranden, i hällkaren och vattenbrynet! Vi kommer att hitta alltifrån tång, musslor och snäckor till kräftdjur, havsborstmaskar och maneter. En marinbiolog håller i workshopen och medför allt material.

Bild på tång i klassrummet

Tång i klassrummet

2h, 1000 kr

Tillsammans utforskar vi tång i klassrummet. Vi lär oss de vanligaste arterna, hur man kan räkna ut tångens ålder och varför vissa tångsorter har flytblåsor. Vi smakar på noriblad, ritar av tång och strandfynd och trollar med tångens färg. Vi lär oss också hur man pressar alger, gör fina tångvykort och startar ett eget herbarium. En marinbiolog håller i workshopen och medför allt material.

Bild på konstnärsmaterial vid en workshop i marinbiologi

Konst och hav

2-3 h, 250 kr pp

Vi utforskar vad vi hittar på stranden och i havskanten. Därefter väljer vi ut några motiv som vi vill måla och har en konstworkshop. Vi som håller i workshopen är en marinbiolog och en bildlärare. Vi tar med allt material som behövs!

Bild på en kammussla, som illustrerar våra workshops i yoga och marinbiologi

Yoga och hav

2-3 h, 250 kr pp

Vi utforskar vad vi hittar på stranden och i havskanten. Därefter har vi ett skönt yogapass. Vi som håller i workshopen är en marinbiolog och en yogalärare. Vi tar med allt material som behövs!


Vill du veta mer eller boka in en workshop?


%d bloggare gillar detta: