Blogg

Noriko förbereder julen!

Som Noriko längtat! Idag är det äntligen den 1 december och Noriko är i full gång med julförberedelserna. Det första Noriko bestämde sig för att ordna var årets julkort. Vilken alg lämpar sig bättre för ett julkort än själva julgransalgen? Ja, det finns faktiskt en art av tång som heter just så! På latin heterFortsätt läsa ”Noriko förbereder julen!”

Svensk tång tävlar med japansk sushi

Torsdagen den 5 november var svensk tång på nytt kvällens TV-stjärna. Mästerkocken Paul Svensson, som specialiserat sig på vegetarisk matlagning, skulle i kvällens avsnitt av ”Den gröne slaktaren” utmana en internationell sushimästare i bästa sushirätt. Paul Svensson fick hjälp av eminenta tångdykaren Linnéa Sjögren på Catxalot att samla in nyskördade plantor av bland annat rörhinnaFortsätt läsa ”Svensk tång tävlar med japansk sushi”

Noriko i Skåne!

Idag fick vi den glädjande nyheten att ”Noriko på äventyr i tången” säljs i den fina bokhandeln Söderslätts Bok & Papper i vår barndomsstad Trelleborg! Den 29 juli publicerades en artikel om boken i Trelleborgs Allehanda: ”Hon har skrivit en barnbok om tång”. Längs den skånska sydkusten finns massor av spännande tång. Vi hoppas attFortsätt läsa ”Noriko i Skåne!”

Noriko i Minecraft

Visste du att det finns tång i Minecraft? Noriko har fått en egen dräkt och utforskar tångskogarna i Minecraft för fullt. Kolla in vad Noriko gör i den här videon! I Minecraft hittar Noriko tång i form av kelp, stora och skogbildande brunalger som kan bli över 80 meter långa! Längs våra svenska kuster finnsFortsätt läsa ”Noriko i Minecraft”

Noriko gödslar med tång!

Idag var det dags för Norikos blommor att få en välbehövlig näringsboost – i form av tång, så klart! Vid vårt senaste besök på Hallands konstmuseum, där vi lämnade in ett nytt lass av Norikos böcker och brickor till försäljning, upptäckte vi den här pärlan. Organisk växtnäring av tång från Warbergs tångbruk – kan detFortsätt läsa ”Noriko gödslar med tång!”

Noriko på Hallands konstmuseum och kulturhistoriska museum!

Är du sugen på att testa på något nytt på höstlovet eller hösthelgerna? Då har Noriko två supertips! Om du har vägarna förbi Varberg, besök Hallands kulturhistoriska museum som ligger i kärnan av Varbergs magnifika fästning. Möt den mytomspunna Bockstensmannen och utmana dina rädslor i utställningen ”Rädd”. Avsluta med en god fika i deras mysigaFortsätt läsa ”Noriko på Hallands konstmuseum och kulturhistoriska museum!”

Noriko med i konstprojekt på Gotland!

På Körsbärsgården på Gotland pågår nu ett spännande projekt om ”Konst och kunskap”, där de använder boken om ”Noriko på äventyr i tången” som inspiration! Nanna Nore är konstpedagog på Körsbärsgårdens Konsthall och arbetar med stor entusiasm med tången och boken som redskap. I veckan skickade Nanna oss fantastiska bilder på tång, som är skapadeFortsätt läsa ”Noriko med i konstprojekt på Gotland!”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.